Утре одложување на законот за пазари

Вести

Утре во Собранието пратениците ќе треба да донесат одлука за одложување на законот за трговија на зелените пазари. Првично е предвидено законот да се одложи на една година, односно до први јануари 2020-та година.

Пратениците и од власта, но и од опозицијата овој пат се со идентичен  став, а тоа е дека ќе треба да се изготви ново законско решение кое ќе биде во корист на сите засегнати страни.

Дополнително трговците не се согласуваат со одлуката пензионерите да немаат право да продаваат. Сега се најавуваат јавни дебати и вклучување во изработка на нов закон на сите инволвирани страни.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *