Како да заработувате од билки и зачински растенија

Вести Органско производство Полјоделство Совети

Билкарството е одличен начин да се вклопиме во нашиот начин на живот во општеството без да се загрозат нашите вредности…

Пред да почнат да постојат фармацевтските компании за лекови, билките се користеа за лекување на буквално се: од болки во грлото до псоријаза.
Билки за (артритис), лопен (астма), жалфија (гребење и болки во грлото), невен (болки во стомакот) …секогаш има голема побарувачка, а многу луѓе се занимаваат со овој тип на бизнис повеќе од кога било, и реално постои реален пазар за овие билки во моментов.

Почетокот може да биде каприц, но може многу брзо да се претвори во добар приход. Изберете неколку билки како босилек, копар, мајчина душица, оригано, целер и магдонос и започнете кон крајот на зимата од семе.

Ви подочуваме 5 начина:

1. Одгледување “SPECIALTY“ БИЛКИ;
2. Одгледување на билки во саксија;
3. Продажба по ресторани и специјализирани продавници за Органска храна;
4. Продажба по локалните пазари со голема креативност а мали инвестиции;
5. Правење чаеви, екстракти и масла.

 

Автор: Дипл. Инж. Агроном Иван Стојанов за Современо Земјоделство.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *