Кавадарци ги почна активностите за „Тиквешки гроздобер”

Вести Лозарство

Општина Кавадарци ги почна активностите околу претстојната традиционална стопанско-културна и туристичка манифестација „Тиквешки гроздобер”. Целта е, како што велат од Кабинетот на градоначалникот Митко Јанчев, што повеќе кавадарчани да бидат вклучени во организацијата и поголем број да учествуваат на карневалот.

Општината со јавен оглас ги повика да бидат дел од манифестацијата.

– Би било добро да се пријават сите кои имаат  интересни и оригинални идеи и предлози за збогатување на програмата на  „Тиквешки  гроздобер. Сакаме да го подигнеме квалитетот на овој настан кој со децении се организира во градот на грозјето и виното и е негов своевиден заштитен знак, нагласуваат од Кабинетот.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *