Љупчо Николовски: Сo субвенции за осигурување и мерки за заштита од град, го штитиме родот на земјоделците

Вести

Земјоделското производство е „фабрика на отворено“, но кога добро се менаџира и временските услови можат да се прилагодат на производството.

Последната мерка во намалување на штетите од град преку авионско засејување на облаците се покажа како исклучително важна и пресудна за сигурен и квалитен род од земјоделските култури. Во комбинација со субвенционирањето на осигурителните полиси со 60% од вредноста на полисата, можеме да кажеме дека изборната програма на СДСМ се покажа реална и вистинска за земјоделците.

Продолжуваме и натаму да се грижиме за вас земјоделци, да ве следиме во работата на терен и да реагираме со добри мерки кои ќе ви донесат сигурност во производството и поголем профит.

Фејсбук статус на Љупчо Николовски – Генерален секретар на СДСМ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *