Лозарство – календар за месец април

Вести Лозарство Совети

Во овој период кроењето на лозјата веќе треба да биде завршено.

Доколку не е извршена пролетна обработка и внесување на ѓубрива, потребно е во текот на овој месец да се заврши со таа агротехничка мерка.

Треба да се користат комбинирани ѓубрива со
брза апсорпција. Потребно е да се започне со првите обработки на почвата и уништување
на плевелите.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *