Поледелство – календар за месец април

Вести Полјоделство Совети

Во месец април се извршува подготовка на почвата за сеење на топлољубивите поледелски култури.

 

Рок на сеидба:
Ориз – 20.04 – 20.05
Памук – 20.04 – 05.05
Пченка – 10.04 – 30.04
Кикиритки – 10.04 – 30.04

Започнува третманот со хербициди кај пченицата и јачменот, зависно од видот и
фазата на плевелите, со соодветни хербициди.

Потребно е да врши редовно следење на посевите.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *