Нестле “Кит Кет” прогласена за најдобра чоколада на светот

Вести

Чоколадото „Кит Кет“ на светски познатиот бренд „Нестле“, е прогласено за најдобро на светот, според интернет анкетата во која учествуваа повеќе од 100.000 луѓе, наведува „Индепендент“.

 

По „Кит Кет“, следат „Твикс“, „Сникерс“, „Милки Веј“ и „Херши Бар“.

Меѓу првите 10 се и „Нестле Кранч“, „Батерфингер Бар“, „3 Маскетирс“, „Тоблероне“ и „Алмонд Џој“.

Најголемо изненадување е тоа што „Киндер Буено“ се најде на прилично разочарувачкото 29. место.

 Во анкетата беа вклучени само чоколадите во облик на табла, додека оние во форма на јајце, топче, полутопче и други форми, не беа земени предвид.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *