Николовски: Ги стимулираме и мотивираме индивидуалните жени земјоделки преку директна финансиска поддршка

Вести
Секогаш ме радуваат ваквите средби, каде лично се уверувам во придобивките кои ги имаат земјоделците од мерките и програмите.
Ленче Јанева од с.Радање одгледува говеда и обработува површина од 2.5 хектари. Таа е добитник на грант од мерката “Рурална жена”, од кој има купено миксер за храна со што си ја олеснува секојдневната работа.
Ги стимулираме и мотивираме индивидуалните земјоделки преку директна финансиска поддршка, за што повеќе да придонесуваат во развојот на овој сектор.
ФБ статус на Љупчо Николовски
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *