Николовски: Драго ми е кога гледам дека млади луѓе инвестираат и се занимаваат со земјоделство

Вести
Министерот Љупчо Николовски вчера го посети и имаше можност да поразговара со Влатко Стојанов од с.Таринци.
Влатко е млад земјоделец кој максимално ги искористува мерките од Програмата за рурален развој, за модернизирање на сопственото производство. Со финансиска поддршка преку мерката за набавка на земјоделска механизација купил трактор, а преку мерката “Млад земјоделец ” набавил опрема и добиток.
-Драго ми е кога гледам дека млади луѓе инвестираат и се занимаваат со земјоделство. Грижата за земјоделците преку ефикасни мерки и политики продолжува, истакна Николовски
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *