Николовски на работен состанок во Лондон

Вести

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од вчера е во дводневна официјална посета на Лондон, Велика Британија.


Во рамки на посетата во текот на денешниот ден ќе има работен состанок со државниот министер за животна средина, храна и рурални работи, Џорџ Јустис, со кого ќе разговараат за предизвиците со кои се соочуваат двата рурални сектори и за унапредување на трговската соработка.

Б.П. за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *