Нов предлог Закон за производи за заштита на растенија

Вести

Со новиот Закон за производи за заштита на растенија, ќе се добијат побезбедни и поквалитетни земјоделски производи. Ова категорично го најавуваат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Законот предвидува подобра контрола врз употребата на заштитните средства и поголемо користење на агротехнички мерки.

Предлог Законот за производи за заштита на растенија вчера беше една од дискусиите на конститутивната седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, што се одржа во Владата на Република Македонија

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *