Одрон на регионалниот пат Штип-Неготино на планината Серта

Вести

Одрон на регионалниот пат Штип-Неготино, на планината Серта утринава е забележан од страна на возачи, кои преку социјалните мрежи предупредуваат на внимателно возење на оваа делница.

Сообраќајот го попречуваат две големи карпи на коловозот. Никола Рунчев, одговорен за патишта во регионална подружница на ЈП „Македонија пат“ вели дека одроните, кои се на територија на Општина Штип се чистат од коловозот од страна на екипата, а на останатиот дел се нивните колеги од Неготино.

Екипа на ЈП „Македонија пат“ веќе е на терен да ги отстрани карпите. Посочува дека зимската служба на овој пат, врши обиколка во периодот од 4.00 до 6.00 часот наутро и попладнето по 18 часот. Во моментов екипа на ЈП „Македонија пат“ работи на отсранувањето на одронот, воедно се апелира на возачите внимателно да возат на овој патен правец.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *