Органска вода од бреза

Вести Органско производство

Органската вода од Бреза содржи антиоксиданти и 17 амино киселини.

Водата од бреза, содржи уникатни соединенија наречени сапонини.  Ја има БУКВАЛНО во изобилие кај нас во Македонија.

Постојат голем број на различни видови на бреза, иако сите тие можат да се користат и лесно можат да се идентификуваат со нивната бела и сива кора.

Најчести се белата бреза и сребрената бреза.

Побарајте дрва кои се со дијаметар најмалку 10 сантиметри и изгледаат дека се здрави. Дрвјата кои имаат многу гранки обично имаат најдобар сок.

Добивањето на сокот не е научна фантастика, всушност, тоа е прилично лесно, под услов да имате некоја основна опрема.

Еве неколку предности:

-го намалува холестеролот
-го намалува целулитот
-детоксикација на џигерот
-детоксикација на бубрезите

Дипл. Инж. Агроном Иван Стојанов за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *