Понеделник, вториот ден на Велигден неработен за сите граѓани

Вести

Велигден, вториот ден на Велигден – понеделник (25 април) според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, информира Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија им го честитаат големиот христијански празник Велигден.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *