Потпишување на првите договори од ИПАРД 2

Вести

Во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска ќе бидат потпишани првите договори од ИПАРД 2 Програмата.

Договори ќе потпишат 13 земјоделци.

Претходно, на прес-конференција, министерот Љупчо Николовски, раководителката на Секторот за оперативни работи на Делегацијата на ЕУ Вирве Вампари и директорот на Платежната агенција Николче Бабовски ќе се осврнат на првите договори, новините и новите повици од ИПАРД 2.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *