Шапуриќ: Спроведена акција за спречување на криволов во Охридското Езеро

Вести

-Пред неколку денови, во доцните ноќни часови, Државниот инспекторат за земјоделство во соработка со МВР-Езерска полиција, спроведе акција за спречување на криволов во Охридското Езеро.

Притоа, се одземени 60 парчиња риба белвица и рибарски мрежи – објави на својот фејсбук-профил Зоран Шапуриќ, министерот без ресор во Владата на Република Македонија, задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *