Традиционално закројување на винова лоза

Вести
Можно е да е слика од 4 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Нема лозар кој денеска не е во лозјето, со света вода и вино, повикувајќи го св.Трифун да ги благослови лозите, за и оваа година да дадат богат род.
Можно е да е слика од 8 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Традиционално, заедно со премиерот Димитар Ковачевски  во Тиквешијата, нашата македонска Тоскана закројуваме винова лоза за среќа, за богат и квалитетен род, за уште една добра винска година.
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Ние сме винска земја, која успешно се избори за своето место на светската винска мапа. ✅️Денес, во Регистарот на производители на вино се запишани нови 95 мали винарии, денес имаме рекордни 123 регистрирани мали винарии од вкупно 164 регистрирани винарски визби.
Тоа е огромен успех!
Можно е да е слика од 14 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Покажавме како се работи искрено и партнерски, а со успехот кој заеднички го постигнавме испишавме нова историја во винскиот сектор.
Можно е да е слика од 2 луѓе, луѓе што стојат и надвор
🙏Нека е за многу години св Трифун, и како што вели нашата традиција кога се закројуваат лозјата се испраќа следниов благослов: Господе, ти давам едно шише со вино, за илјада да ни подариш!
Можно е да е слика од 7 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Фејсбук статус на министерот Николовски
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *