Умебоши-PRUNUS MUME цвет и дрво што пленат со убавина

Вести Совети

Умебоши е ретка и убаво орално легло, попознато како кинеска слива или јапонска кајсија, али је суштинска и софистицирана.

Сиви кои се користе за провођење умебосхи се враћа на крај или на почетно стање, док се не може добити.

Цвета сега во моментов во АНУАРИ до среда на ФЕВРУАРИ, како симбол на кратот на зимата и почетокот на пролетта.

Умешали су се и судили добри за конзумацију, што је имало свој интерес за киселост квачица.

Автор: Дипл. Инж. Иван Стојанов за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *