Владата ќе ги обесштети земјоделците од Преспанскиот регион од невремето од јули 2019

Вести

На вчерашната седница, Владата донесе одлука за обесштетување на сите земјоделци од Преспанскиот регион чии површини настрадаа поради временска непогода во јули 2019 година. Обештетувањето ќе биде во износ од 30% од проценетата штета.

Оваа Влада повторно покажа вистинска грижа за земјоделците. Временските непогоди предизвикуваат сериозна штета врз земјоделското производство, но со заеднички сили ќе продолжиме да го одржуваме и развиваме нашето земјоделско производство, а земјоделците знаат дека оваа Влада и ние како ресорно министерство секогаш ќе бидеме нивни партнери.

Министер за земјоделство, Арјанит Хоџа

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *