Во тек е аплицирање за субвенции за трета фаза произведено и предадено млеко

Вести

Во тек е поднесувањето на барањата за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко, од мај до септември 2018 година, соопшти денеска Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Рокот за аплицирање е до петти ноември 2018 година. Висината на поддршката изнесува четири денари за литар овчо и козјо млеко, како и 3,5 денари за кравјо млеко.

Барањата се поднесуваат електронски во подрачните единици на Министерството за земјоделство, каде што е регистрирано земјоделското стопанство.

На петти ноември 2018 година завршува и рокот за поднесување барања за директни плаќања за несилки внесени во капацитет за производство на јајца во период од први мај до 30 септември 2018 година. Висината на поддршката е 100 денари за купена и внесена несилка во одгледувалиште на кокошки несилки за производство на јајца. Барањата се поднесуваат во писарницата на Платежната агенција, лично или по пошта. Образецот за поднесување на барањата и потребната документација може да се подигнат во Агенцијата или да се преземат од www.ipardpa.gov.mk, во полето „Директни плаќања 2018“, „Обрасци“.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *