Забрзување на процесот за финансиска помош од Ипард програмата

Вести

Во четвртокот, 25 јануари, во просториите на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој предводена од директорот Николче Бабовски се одржа работен состанок со претставници од делегацијата на Европската Комисија во Република Македонија предводена од господинот Никола Бартолини.

На состанокот присуствуваа претставници од Национален фонд, Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство и Секретаријатот за Европски прашања.

На состанокот се разговараше на теми за забрзување на процесот за одобрување на барања за финансиска помош од ИПАРД програмата, поефективно користење на средствата од ИПАРД програмата и за тековната помош на делегацијата на Европската комисија за Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *