Земјоделците од Македонска Каменица се запознаа со новите мерки и програми

Вести
Во организација на општина Македонска Каменица во Домот на култура денес се оддржа презентација на новите владини мерки и програми за земјоделците.
Според градоначалникот Соња Стаменкова, на едукативната средба со земјоделците од Општината беа презентирани и новите начини, форми и можности за аплицирање за средства преку програми и проекти до ЕУ фондовите.
– Презентацијата е одлична можност земјоделците на непосреден начин да се запознаат со новините, можностите и поволностите кои ги нудат Владата и отворените ЕУ фондови за развој на земјоделството. На средбата беше опфатена и можноста за размена на мислења со земјоделците, за сугестии и прашања од претставници на локалната и централната власт, рече Стаменкова.
На средбата беше присутен и раководителот на Подрачната единица на Министерството за земјоделство Иле Каранфиловски.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *