Зголемен прометот во трговијата со храна

Вести

Прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун во јануари годинава бележи зголемување од 9,7 проценти номинално, а реално 6,4 проценти, објави Државниот завод за статистика.

Зголемување на прометот е забележан и кај непрехранбените производи освен гориво номинално за 12,3 проценти, а реално за 9,4 проценти и во трговијата на мало со автомобилски горива има зголемување номинално за 9,2 проценти, а реално за 6,6 проценти

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *