Извозот во првите седум месеци зголемен за 19,4 проценти, а увозот за 26,9 проценти

Во првите седум месеци од годинава од државава се извезени стоки во вкупа вредност од  4 767 002 000 евра, што претставува пораст од 19,3 проценти во однос на истиот период од претходната година.

Share
Прочитај повеќе

Трошоците на живот во август со раст од 1,3 отсто на месечно, а 16,8 проценти на годишно ниво

Трошоците на живот во август во однос на јули годинава се зголемени за 1,3 отсто, а цените на мало  за 0,6 отсто. 

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Дополнителни 2 денари по килограм за предадено грозје во преработувачки капацитет – Владата едногласно ја усвои новата мерка за поддршка на лозарите

Владата на Република Северна Македонија на денешната владина седница по предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги донесе новите две дополнителни мерки за финансиска поддршка на лозарите и винариите.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Исплатени 62,2 милиони денари субвенции кон 1.700 сточари одлгедувачи на кози за обележани грла кози

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува сточарите одгледувачи на кози дека Агенцијата за финасиска поддршка на земјоделството и руралниот развој изврши исплата на директните плаќања за обележани грла кози.

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК бр.47 – 9196/1 за прибирање на барањa за доделување на финансиски средства од Програмата за проширена репродукција на шумите за 2022 година

ЈАВЕН ПОВИК бр.47 – 9196/1

за прибирање на барањa за доделување на финансиски средства од Програмата за проширена репродукција на шумите за 2022 година

Share
Прочитај повеќе