85 милиони евра денеска исплатени за обесштетување на земјоделците од Ресен

Вести

Денескa се исплатени 85 милиони во ресенскиот регион кој беше најпогоден во 2017. Вкупно 2.355 земјоделци од Ресен кои претрпеа загуби, денеска можат да си ги подигнат парите.

Со оваа исплата започна обештетувањето, а вкупно ќе се исплатат над 4 милиони евра за обесштетување на 17.500 баратели во сите региони погодени од временските непогоди во 2017.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *