Алкохол ќе се купува во секое време, но не и на бензинските

Вести

Наскоро забраната за продажба на алкохол ќе се укине, а омилениот пијалок ќе може да го купите во секое време што се однесува на вечерните часови. Ограничувањето на времето ќе отиде во историја, но лиценците ќе останат.

Надлежните ги демантираа гласините во јавноста и веројатно е дека алкохол на бензинските пумпи нема да се продава.

Што се однесува до киосците, трговците тие уште не одлучиле дали ќе се вклучат во предложениот текст за измените на Законот за трговија.

Имено, овие предложени измени не се финални и може да има дополнителни измени, сè додека Законот не влезе во финална владина процедура, а Законот може да се дополнува со амандмани од страна на пратениците.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *