Биткоинка: Првата крава платена во криптовалута

Вести Сточарство

Првото „дигитално село“ во Црна Гора организираше купување и продажба на крави – со помош на биткоин.

Станува збор за платформата seljak.me на која беа објавени вестите за овој интересен „потфат“.

„Првата крава купена со биткоин, која симболично се нарекува „Биткоинка“, е исплатена во износ од околу 0,03 биткоин, што изнесува приближно 1.350 евра“, наведуваат тие.

 

Причините за ваквиот начин на трговија лежат во комбинацијата на земјоделството и современите технологии.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *