Денеска се исплатени 80% од субвенциите за тутунот во вредност од 22 милиони евра

Вести

Почитувани тутунари,

Денеска се исплатени 80% од субвенците за тутунот во вредност од 22 милиони евра, наменети за 20.880 тутунари.

Продолжуваме со политиката – редовни, зголемени и навремени субвеници. Парите ги враќаме на земјоделците тогаш кога им се најпотребни за да инвестираат во новата реколта.

Според новиот модел на зголемено субвенционирање оваа година зголемени субвенции добиваат над 23.400 тутунари. Постигнавме и убедливо највисока просечна цена за тутунот од 217,6 денари за килограм.

-Соопштение од МЗШВ

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *