Димковски оствари средба со здружението Бело Злато од Кочани

Вести

Денеска, министерот за земјоделство Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски и градоначалникот на општина Кочани, Николчо Илијев, во просториите на општина Кочани имаа работна средба со членовите на здружението Бело Злато.

-Секогаш ми е задоволство да учествувам на вакви работни состаноци каде можеме да размениме предлози, да споделиме нови информации и искуства со цел секоја реколта да биде подобра од претходната, истакна Димковски.

„Современо Земјоделство“

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *