Факултетот за земјоделски науки и храна одбележува 71 година од постоењето

Вести

Факултетот за земјоделски науки и храна (ФЗНХ) денеска ќе одбележи  71 година од постоењето.

По овој повод ќе се одржи свечена седница на Научно-наставниот совет на Факултетот на која ќе присуствува и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Обраќања ќе имаат ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Никола Јанкуловски и деканот на ФЗНХ Вјекослав Танасковиќ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *