ФАО во соработка со Владата на Унгарија, доделува стипендии за академската година 2019-2020

Вести Огласи
Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите Нации (ФАО) во соработка со Владата на Унгарија, доделува стипендии за академската година 2019-2020, за постдипломски студии во три области:
 

1. Заштита на растенија,

2. Рурален развој и агробисзнис,

3. Биотехнологија

Во прилог се и потребните аплкикации за постдипломските студии.

Документи за превземање:

2019 course description_EN

2019 applicationform_EN

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *