Христо Кондовски: Средба со фармерите од село Меџитлија

Вести
Во какви услови живеат и работат земјоделците може да се почуствува само заедно со нив на терен, во нивите и на фармите…
Од досегашната работа во агро секторот многу добро ги познавам приликите и неприликите во земјоделството, но овој пат го посетив селото Меџитлија за да слушнам што земјоделците бараат и очекуваат од идната локална самоуправа.
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Земјоделците се скромни луѓе! Од новата локална самоуправа тие бараат отворена врата и непречена комуникација!
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Само тоа е начинот на проблемите да се одговори со вистински решенија!
Пелагонија е најголемата житница! Пелагониските земјоделци заслужуваат достинствени услови за живот и работа и вреднување на трудот кој го вложуваат!
Можно е да е слика од 2 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 5 луѓе, брада, луѓе што стојат и надвор
Разговаравме и за потребата од унапредување на просторот за испаша на стоката, состојбите поврзани со земјоделското земјиште и зелената нафта, реконструкција на локалните улици низ селото, но и уредување на спортски терени за младите!
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *