Интензивирање на соработката за заштита на Охридското езеро, пастрмката и белвицата

Вести

Во рамките на вчерашната агенда, министерот Љупчо Николовски, со министерот за земјоделство и рурален развој на Република Албанија, Нико Пелеши, имаа заедничка средба со градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски.

На средбата разговараа за можностите за интензивирање на соработката за заштитата на Охридското Езеро, одржливо управување со природните ресурси и креирање на заедничка туристичка понуда, како и за заедничките мерки за заштита на охридската пастрмка и белвица на македонската и албанската страна на Охридското Езеро.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *