Канабисoт би можел во Македонија да донесе 100 милиони евра годишно

Вести Видео

Седум компании во Македонија со мешан капитал произведуваат канабис од кој потоа ќе се произведува масло за медицинска употреба. Интересите за оваа индустрија се зголемуваат и затоа владата работи на уште подобро уредување на оваа деликатна дејност. Очекувањата се дека покрај нови работни места, оваа индустрија може на државата да и донесе приход од приближно сто милиони евра годишно.

Ал Џезеира доби ексклузивен пристап во просторот каде се одгледува билката.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *