Ќе се продолжи рокот за аплицирање за субвенции

Вести

 

 

 

 

По големиот број реакции и  прашања  од земјоделците дали ќе се продолжи рокот за аплицирање за субвенции за 2022 година, тимот на “Современо  земјоделство” го контактираше Министерството за земјоделство шумарство и  водостопанство  дали има можност да се продолжи рокот за пријавување.

Од министерството велат дека се запознати со барањето на земјоделците, особено сточарите и има доставено информација до Влада за продолжување на рокот за аплицирање до 30 јуни. Деновиве ќе има и официјално соопштение од МЗШВ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *