Лозарство – календар на активности за месец април

Вести Лозарство Совети

Во овој период кроењето на лозјата веќе треба да биде завршено. Доколку не е извршена пролетна обработка и внесување на ѓубрива, потребно е во текот на овој месец
да се заврши со таа агротехничка мерка. Треба да се користат комбинирани ѓубрива со
брза апсорпција. Потребно е да се започне со првите обработки на почвата и уништување
на плевелите.

 

„ Современо Земјоделство “

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *