Министерот Хоџа присуствуваше на работен состанок со министрите за земјоделство од Југоисточна Европа

Вести

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа денеска присуствуваше на 14тиот годишен Работен состанок со министрите за земјоделство од Југоисточна Европа.

На состанокот се зборуваше за руралниот развој и претпристапната помош како и за регионалната соработка.

Министерот Хоџа истакна дека, регионалната соработка се покажа како клучна, особено во време на криза, како што е пандемијата КОВИД-19, пред се во областа на олеснување на трговијата.

„Современо Земјоделство“

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *