Николовска оствари средба со производителите на зелка

Вести

Советничката во Влада, за земјоделство, Ленче Николовска за оваа недела најави повеќе активности.

Денеска имаше средба со производителите и откупувачите на зелка за моменталната состојба во ова производство. Поканети беа сериозни и докажани земјоделски производители.

„Производителите на зелка испратија свои претставници со кои разговаравме за моменталната состојба во ова производство. Нивните барања и очекувања се истити со години, а новото е пристапот на Владата во поддршка на најтешкиот дел за нив- пласманот“ – истакна Николовска.

Николовска најави и почетни разговори со поледелците и мелничарите на тема „Очекувана жетва и цена на пченицата“.


„Земјоделското производство мора да се следи, прогнозира и реагира навреме.
Канцеларијата на Претседателот на Владата, Зоран Заев е отворена за нашите производители на храна“ – заврши Николовска.

 

М-р Билјана Петровиќ за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *