Николовски: Исплатата за тутунарите ќе биде деновиве, пред почетокот на производствената сезона

Вести

Денеска, Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со својот тим, беше во работна посета на Општина Кривогаштани, каде се сретна со Градоначалникот Рубинчо Шефтероски, претставници од подрачната единица на МЗШВ и група на земјоделци. Од таму, Николовски порача дека тутунот е една од најбитните и најпрофитабилните гранки во македонското земјоделство.

-Тутунарите ќе ги добијат субвенциите навреме, пред почетокот на новата производствена сезона, исплатата ќе биде деновиве за сите тутунари. Општина Кривогаштани е еден од поголемите региони за производство на тутун, истакна Николовски.

На денешната средба, Министерот Николовски со градоначалникот, земјоделците и претставниците од подрачната единица разговараа и за сегашните и идните мерки за развој на производството на млеко и пиперка.

„Современо Земјоделство“

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *