Николовски: Мерката за дополнителни субвенции од 3 денари за предадено индустриско јаболко се продолжува до 30 јуни

Вести Овоштарство

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска беше во Ресен, каде што оствари средба со производителите на јаболка.

-Мерката за дополнителни субвенции од 3 денари за предадено индустриско јаболко се продолжува до 30 јуни 2019 година, истакна Николовски.

Министерот нагласи дека се очекува да се откупи до 30.000 тона јаболка, а тоа се нови 90 милиони денари за производителите на јаболка.

-Со ова ги реализираме сите барања на производителите на јаболка, рече Николовски.

“Современо Земјоделство”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *