Николовски од Битола: Продолжуваме да даваме силна поддршка на земјоделците преку ефикасни програми

Вести

Со Караванот „Поддршка за секој земјоделец“ денеска сум во Битола. Го посетив Пеце Анчевски од село Лажец Битолско.
Пеце се занимава со одгледување на пченка, пченица и јачмен повеќе од 20 години, а преку мерките од ИПАРД програмата има набавено една приколка, и една меѓуредна фаза со што си го модернизира и олеснува производството.

May be an image of 2 people, people standing and outdoors

Ме информираше дека со задоволство ќе аплицира за мерките од Интервентниот фонд каде обезбедуваме 40% помош за набавка на вештачко ѓубриво, односно 4.000 денари по хектар за пченка и пченица, како и 2.500 денари за сончоглед и јачмен. Радуваат ваквите посети, каде лично од терен ги гледам резултатите и придобивките од мерките кои ги носиме.

May be an image of 2 people, people sitting, people standing and indoor

Продолжуваме да даваме силна поддршка на земјоделците преку ефикасни програми, за помали трошоци и зголемено домашно производство на стратешките култури.

Фејсбук-статус на министерот Николовски

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *