Николовски: Оваа година имаме добар квалитет на тутунот и очекуваме минимум 20% зголемување на откупната цена

Вести

Министерот Николовски се сретнал со откупувачите на тутун кои го информирале дека се подготвени за навремено започнување на откупот на тутун.

„Пред почеток на откупната сезона одржавме состанок со откупувачите на тутун. Ме информираа дека се подготвени за навремено да започне откупот, со обезбедени средства и подготвени откупни места. Оваа година имаме добар квалитет на тутунот и очекуваме минимум 20% зголемување на откупната цена.“, напиша на својот фејсбук-профил министерот Николовски.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *