Органско производство: 6.000 граѓани се занимаваат со ова

Вести Совети

Во Србија пазарот за органска храна брзо се развива, и повеќе од 6.000 луѓе се занимаваат со оваа работа.

Светскиот пазар на органска храна вреди 90 милијарди долари, а европскиот 37 милијарди долари.

Истражувањата покажале дека органските млечни производи го намалуваат ризикот од појава на астма и алергиски реакции кај деца помали од 2 години.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *