Овошјето – Чистач на телото од рано наутро

Вести Совети

Овошјето е „чистач” на телото, се исфрлаат сите штетни состојки и се обезбедуваат витамини, влакна и минерали.

Ако го јадете наутро, ќе си направите уште поголема услуга, па затоа се препорачува за појадок.

Влакната често ни фалат во исхраната, помагаат за борба со дијабетес, за кардиоваскуларни болести и за слабеење.

Наутро најдобра идеја се овошје, овошна салата или овошен јогурт. Може да направите и овошно смути.

Овошјето е добро и за детоксикација на телото.

Овошјето може да се комбинира и со зеленчук, па така ќе добиете совршено смути за енергија, особено ако се одлучите за зелен зеленчук.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *