Падна првиот снег во Малешевијата, Маврово, Крушево

Вести

Падна првиот снег во Малешевијата, Маврово, Ниже Поле, Крушево. Снежните врнежи се најизразени кај месноста Крива Круша во Пехчевско, каде од утрово интензивно паѓа снег, додека во останатите општини од Пијанечко-Малешевскиот регион Македонска Каменица, Делчево и Берово преовладуваат врнежи од дожд.

Сообраќајот, како што јавуваат возачи, се одвива по влажни коловози, на места прекриени со снег.

Целокупниот сообраќај на регионалниот пат Делчево – Пехчево – Берово се одвива без одрони и проблеми на патиштата.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *