Работилница за користење средства од ИПАРД 2014 – 2020 програмата

Вести

Работилница на тема „Користење на средства од Инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој – ИПАРД 2014 – 2020“ денеска ќе се одржи во Тетово.

На работилницата ќе бидат претставени можностите што се нудат преку ИПАРД 2 Програмата како и деталите за Јавниот повик за аплицирање за Мерка 1 „Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“ како и за Мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи“.

На работилницата бизнис заедницата ќе може да постави и конкретни прашања околу аплицирањето и можноста како да се добијат европските средства.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *