Реонските шумочувари секојдневно во борба со бесправната сеча

Вести

Шумочуварската служба од Подружницата Плачковица од Радовиш во кординација и со асистенција на припадници од МВР и Шумската полиција, секојдневно активни на терен.

И во време кога е се уште во сила делумната забрана за движење во шума, сведоци сме на безброј незаконски дејствија во шума.

Одземени се две моторни возила, а бесправно посечената дрвна маса од дабово огревно дрво е одземена и префрлена во складот на Подружницата, а против лицата ќе биде поднесена соодветна пријава, информираат од ЈП Национални шуми.
Јавното претпријатие Национални шуми ПОВТОРНО АПЕЛИРА да ги сочуваме нашите шуми за идните генерации.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *