Роеви од скакулци уништиja илјадници хектари пасишта на Сардинија

Вести

Роеви од скакулци уништиja илјадници хектари пасишта на Сардинија и им предизвикаа дополнителни проблеми на Италијанците, кои и тоа како ги чувствуваат пocледиците на пандемиjaта.

“Скакулците ова година уништија приближно 15.000 хектари пасишта во провинцијата Нуоро”, вели Микеле Арбау, од сардинскиот огранок на италијанската земјоделска задруга.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *