Во Србија започна бербата на малини

Вести Овоштарство

Во селото Војковци деновиве полињата со малини се полни со работници, а започна и бербата на малини во голема мера.

„Почетната цена е 180 динари или околу 94 македонски денари, овоштарите се надеваат дека цената ќе биде поголема, но тие се задоволни и од оваа цена. Квалитетот на овогодишните малини, со оглед на големата количина на врнежи во претходниот период, е добар. Топлите денови и високите температури сега го забрзаа зреењето, и досега купивме околу 12 тони“, вели Слободан Матиќ од Војковац, купувач на малини.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *