Сериозен раст од 13,6% во првиот квартал годинава бележи секторот земјоделство, шумарство и рибарство

Вести

Во првиот квартал од годинава, растот на економијата е 4,1 отсто – ова е највисокиот квартален износ во последните две години. Мерките и програмите на Владата на Република Северна Македонија за развој на економијата даваат позитивни резултати.

-Сериозен раст од 13,6% во првиот квартал годинава бележи секторот земјоделство, шумарство и рибарство. Ова е доказ дека носиме добри политики, кои даваат одлични резултати, истакна министерот Љупчо Николовски.

Позитивни резултати има и на пазарот на труд. Во првиот квартал од годинава стапката на невработеност е 17,8 %, што е намалување на невработеноста од 4,8 % во изминатите две години.

 

„Современо Земјоделство“

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *